torsdag 26 november 2009

FRA - Freedom ForeverNu har ju denna bloggen ingenting med politik eller rättigheter att göra. Men ville ändå publicera denna lilla skriften från facebook gruppen "vi som vill att telia tar FRA-lagen till domstol" Så jag fick helt enkelt göra en bild av det hela. Gjorde en liten 10 minuters bild på detta temat FRA/V For Vendetta en annan gång men ville göra något lite mer ordentligt nu.Upprop: Telia - ta FRA-lagen till domstol.

Från och med den första december 2009 är Sverige en övervakad nation - det är då som FRA får tillgång till en stor del av vår Internet- och mobiltrafik.

Detta kommer att få ett antal konsekvenser. De mest påtagliga är att flera grundläggande rättigheter i praktiken kommer att sättas ur spel. En självklarhet som brevhemligheten kommer efter den första december 2009 inte att existera på Internet. Även andra grundlagsskyddade rättigheter som källskyddet är starkt hotat. Många organisationer har skarpt protesterat mot FRA-lagen, däribland Journalistförbundet och Advokatsamfundet. En majoritet av det svenska folket är emot FRAs avlyssning.

Flera juridiska experter uttrycker sig dessutom mycket tveksamt till om FRA-lagen är förenlig med Europakonventionen, dvs. den europeiska konventionen angående skydd för de mänskliga rättigheterna. Sverige har förbundit sig att följa den konventionen och rimligtvis bör lagen alltså prövas i Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna. Telia ansvarar idag för en majoritet av den trafik som FRA kommer att vilja avlyssna. Därför uppmanar vi Telia: ta FRA-lagen till domstol.

2 kommentarer:

  1. F-n vad snygg bild!! Kan man länka? CC-BY-SA?

    SvaraRadera
  2. Tackar så mycket. Sprid för vinden för all del :)

    SvaraRadera