tisdag 25 januari 2011

Arbetsförmedlingen och starta-eget-bidrag.

Arbetsförmedlingen kan vara lätt att klaga på, ibland berättigat, ibland inte. Nu känner jag mig väldigt berättigad till att skrika och gapa på arbetsförmedlingen så det står härliga till.
Jag har under en längre tid haft planer på att starta eget företag. Under hösten har jag haft en dialog med min handledare på arbetsförmedlingen om möjligheten att få starta-eget-bidrag. Handledaren har under denna tid varit väl insatt i min situation nu och innan. Jag har blivit uppmuntrad att jag uppfyller kriterierna för att få bidrag. Jag har blivit skickad på starta eget kurser och blivit godkänd av min handledare för att få min affärsplan granskad.
Jag har framför allt lagt en jäkla massa tid på att skriva affärsplan och sätta mig in i allt som har med att starta företag att göra, och påbörjat kontakt med företag.

I slutet av december skickade jag in min mångsidiga affärsplan. Jag får besked att arbetsförmedlingen precis har ändrat sina regler och jag är inte längre berättigad till en granskning av min affärsplan. Detta trots att reglerna har ändrats efter att jag blivit godkänd granskning OCH framförallt att jag fortfarande trots ändringarna uppfyller alla kriterierna som de säger behövs numera.

Och när jag mailar min handledare och den ansvariga för granskningen om detta så får jag inget rakt svar om varför jag inte är godkänd granskning. De kan inte svara på en enkel fråga om varför jag blir nekad. De slutar här att besvara mina mail, och säger att jag skall kontakta deras chef om jag vill gå vidare med ärendet. Jag mailar då deras chef vid tre tillfällen, men ungefär en vecka emellan. Men hon besvarar inte mina mail överhuvudtaget.
Alltså här har vi en handledare och en ansvarig för granskning av affärsplaner som inte kan svara på frågor som berör deras arbete, och en chef på arbetsförmedlingen som inte kan besvara mail.

Har varit, och är, fortfarande riktigt förbannad för det här sättet att agera. Egentligen borde man skriva ut namnen på de ansvariga, men tja, det föder väl inget gott i världen.

Planen är fortfarande att starta upp företaget, men tyvärr blir det snarare på 25% än 100%.

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Så oproffsigt så man kan spy. Jag hade ringt och krävt ett möte med chefen, gått igenom allt superpedagogiskt och sen frågat vad ska jag göra nu?
  Tappa inte gnistan förihelvete!
  (God fortsättning skulle jag ha sagt i 1000 år men det får bli nu. Bättre sent än, hrm, tidigt)

  SvaraRadera
 3. Nah jag har landat lite nu några veckor sedan. Var förjäkla trött på allt där ett tag dock. Har räknat bort arbetsförmedlingen som en möjlighet numera. Men skall nog få det att funka ändå. Måhända i något mindre skala.

  SvaraRadera