fredag 8 oktober 2010

Exportera bilder från Bridge direkt till facebook och Flickr

Jag brukar inte skriva tutorials, då det mesta redan finns att hitta. Men snubblade över något igår som var dåligt uppmärksammat och förklarat, och hade så korkade begränsningar från Adobes sida så jag kunde inte låta bli.

Om man använder sig av Bridge för att hantera sina bilder i nya CS5, så finns där en väldigt smidig panel som heter export. I denna panel så har du möjligheten att ladda upp bilder direkt till flickr, facebook photoshop.com. Där finns även ett alternativ som heter ”save to hard drive” som är mycket smidigt sätt att spara ner många bilder från exempelvis raw till jpeg.


Tror det finns en liknande funktion i lightroom, men har inte börjat använda det programmet själv, än.



Jag tänker inte gå in på hur man använder sig av dessa alternativ utan länkar istället till ett avsnitt av Photoshop User Tv, som tar upp funktionen. 2-3 minuter in i programemt.

Problemet med denna panel är att den funkar inte för majoriteten av bridge användare. Den har nämligen begränsats till att bara funka för folk som har ställt in sin språkversion av CS5 till English North America(en_US) eller France Canada(fr_CA). Har du svenska eller English International(en_GB), som många har så funkar endast ”save to hard drive”. Engelska är förövrigt det språk du vill använda dig av när du arbetar med CS, huvudsakligen för att lätt kunna hitta hjälp på google eller om du vill läsa tutorials. Tänkte lite snabbt gå igenom hur du kan göra för att komma runt detta hindret och få tillgång till dessa jäkligt smidiga verktyg.

Enklast är att bara ominstallera programvaran och välja English North America(en_US) eller France Canada(fr_CA). Och sedan uppdatera din till senaste versionen av bridge. Klart!

Men vill du inte installera om av någon anledning så finns det andra sätt att göra det på.
Detta är endast prövat på windows 7, 64 bit med english international som utgångsläge (eng_GB.

Som sagt, först och främst, uppdatera din bridge till version 4. 0.3.
Sedan, använda sök funktion för att hitta regedit.



Sen bläddrar du fram till följande:
"HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Adobe\DefaultLanguage\CS5"
Där ändrar du filen en_GB till en_US.


Så där, efter omstart av bridge borde du nu ha de andra exportalternativen i din panel.
Lycka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar